+36 20 966 2660 Kezelések telefonos időpontegyeztetés alapján! Várunk szeretettel! develomed@gmail.com

McKenzie módszer

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában alkalmazzák. Magyarországon általában a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

A McKenzie módszer a Develomed Gyógytorna Stúdióban:

A gyakorlatok egyszerűek, könnyűek, különösebb fizikai megterhelést nem igényelnek, amelyeket a páciensek otthon, egyedül is el tudnak végezni. A hangsúly a szakszerű, pontos kivitelezésen van, ezért elengedhetetlen, hogy a páciens a gyógytornászával gyakorolja be a mozdulatokat. Rendszeresen keresse fel gyógytornászát, hogy állapotának javulását figyelemmel tudja kísérni és annak megfelelő gyakorlatokkal tudja ellátni, valamint meggyőződjön arról, hogy a gyakorlatokat helyesen végzi.

A módszerrel leggyakrabban kezelt betegség a gerincsérv. A gerincsérv a csigolyák közötti porckorong belső állományának kitüremkedését jelenti. A kitüremkedés helyétől és erősségétől függően a tünetek változatos képet mutatnak. Jellemző a derékfájdalom, a farba, combba, lábba kisugárzó fájdalmak, illetve zsibbadás. A nyaki szakaszon kialakult sérv esetén pedig a lapockák területére, a karba kisugárzó fájdalom, zsibbadás jelentkezhet.
.
Kezelésünk alapeleme a pontos diagnózis felállítása, ami szisztémás analízis segítségével a fájdalmat előidéző mozgásirány behatárolását célozza. Erre a vizsgálati eredményre építjük az egyénre szabott kezelést.
Célunk a kitüremkedett terület mechanikai úton történő helyretolása. Ehhez egy nagyon egyszerű és könnyen betanulható gyakorlatot tanítunk a páciensnek, amit otthon kell rendszeresen megismételnie. Ennek hatására a fájdalmak „centralizálódnak”, vagyis a végtagoktól a gerinc felé összpontosulnak, ahonnan már sokkal könnyebb megszüntetni őket.

A McKenzie módszer alkalmazási területei:

  • Porckorongsérv
  • Porckorong kiboltosulás
  • Karba, ill. lábba kisugárzó fájdalom
  • Helytelen testtartásból adódó derék-, hát-, nyakfájdalom
  • Kontraktúra, hegesedés, letapadás miatti derék-, hát-, nyakfájdalom

 

Kapcsolódó témák:

gerincfájdalom, nyaki fájdalom, hátfájás, derékfájdalom, kisugárzó fájdalom, letapadás, testtartás, energizált tartás, gerincsérv, porckorong, végtag fájdalom, gyógytorna Győr, ortopédiai szolgáltatás Győr Nádorvárosban, gyógyterápia, Schroth terápia, kineziotape, manuál terápia, manuális terápia

További érdekességekért kattintson ide:

https://www.develomed.hu/preventiv-gerinctrening/

Várjuk szeretettel, jó egészséget kívánunk!

Develomed Gyógytorna Stúdió – Győr