+36 20 966 2660 Kezelések telefonos időpontegyeztetés alapján! Várunk szeretettel! develomed@gmail.com

Laktációs tanácsadás

Új szolgáltatás Győrben a Develomed Gyógytorna Stúdióban.

Kik a laktációs szaktanácsadók? Miért van rájuk szükség?

Laktációs szaktanácsadó vagy szoptatási szaktanácsadó, szoptatás támogatásában jártas szakember. Ismert, hogy a szakmai szervezetek a 6 hónapos korig tartó kizárólagos szoptatást javasolják, majd a hozzátáplálás bevezetése után a szoptatás 2 éves korig vagy azon túl tartó folytatását. Szükséges ehhez az édesanya elhatározása mellett, a megfelelő információ és gyakorlati tanácsok, melyekkel a szoptatási tanácsadó támogatni tudja az anyákat, családokat.

Édesanyaként és védőnőként is megtapasztaltam, hogy nagyon sok a tanács és ebből rengeteg az egymásnak ellentmondó. Édesanyaként, mikor a legjobbat szeretnénk gyermekünknek ez óriási zavart tud bennünk kelteni.

Szoptatásra, csecsemőgondozásra való felkészülés, szoptatási nehézség,  bizonytalanság, hozzátáplálási kérdések esetén várok szeretettel minden várandóst, gyermekes édesanyát.

 

Hogy történik a tanácsadás?

Az anamnézis lap előzetes kitöltésével megtörténik az adatok és a probléma bekérése, feltérképezése. Ezek után a személyes találkozó alkalmával megbeszéljük az édesanya és a szaktanácsadó szerint lényeges pontokat.

Tanácsadás során szükség van a baba vizsgálatára, szájának megtekintésére, kézzel történő vizsgálatára. A baba számára ez nem jelent kellemetlenséget.

Ezek után az édesanya mellének szemrevételezése és a szoptatás megtekintése szükséges.

Mindezt négyszemközt, illetve, ha édesanya úgy kívánja, párja jelenlétében, kellemes környezetben.

A vizsgálatok után, tapasztaltakat összegezve, édesanya igényeit figyelembe véve történik az információk átadása, melyek bírtokában az anya, apa döntést hozhat.

Tanácsadás időtartama 1-1,5 óra.

Online tanácsadásra/ felkészítésre is van lehetőség, de nem minden esetben helyettesíthető a személyes találkozás.