Hierholcz Ágnes

Hierholcz Ágnes – gyógytornász-fizioterapeuta

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg 2019 júniusában gyógytornász diplomámat.

Fő érdeklődési területem a gerincferdüléssel vagy tartási rendellenességekkel élő gyerekek és felnőttek terápiája, továbbá pre-peri-és postnatális (várandósság alatti, utáni) elváltozások megelőzése, kezelése.

Tapasztalataim:
Már az egyetemi éveim során is fontosnak tartottam az elméleti képzés mellett gyakorlati tapasztalat szerzését is, ezért önkéntesként mozgásszervi rehabilitációs osztályon illetve gyermekgyógyászati rehabilitációs osztályon is dolgoztam. Orvosi asszisztensként együtt dolgozhattam ortopéd traumatológus, kézsebész-traumatológus, reumatológus szakorvosokkal is, így a munkám során a következő kórképekkel rendszeresen találkoztam: tenisz-golfkönyök, ínhüvelygyulladások, ganglion, lumbago, térd-és bokaszalag sérülések, meniscus sérülések, csípő és térdízületi kopások.

Az elmúlt hónapokban főképp tartáshibás, vagy gerincferdüléses gyerekek terápiájával foglalkoztam mind egyéni, mind csoporttorna keretén belül, illetve az ülőmunkából adódó gerincbántalmakkal, főképp a nyak és deréktáji fájdalmakkal is rendszeresen találkozom.

Alkalmazott módszereim:
Munkám során az aktív torna mellett szívesen alkalmazok különböző manuális technikákat, lágyrész lazításokat, aktív nyújtásokat, illetve kiegészítésként kinesio tape kezelést is. Különböző instabil felszínekkel, több féle eszköz alkalmazásával teszem színessé az óráimat. Fontosnak tartom, hogy szakmailag folyamatosan fejlődjek, új módszereket ismerjek meg, ezért is végeztem el a 3D scoliosis terápia tanfolyamot, majd a scoliosis terápia speciál tanfolyamot, hogy minél eredményesebb legyen a munkám. A szülést követően, vagy gyermekáldást megelőzően különböző panaszokkal hozzám fordulókkal a mummy tummy módszert előszeretettel alkalmazom.

Az óráim felépítése:
Nálam a gyerekek szakszerűen felépített gyógytorna órái nyugodt, barátságos, játékos környezetben telnek, kiemelt figyelmet szentelek az egyéni, specifikus igényekre is. Fontosnak tartom, hogy a gyakorlatok pontos kivitelezése mellett a gyerekeknek sikerélményekben is legyen részük, öröm legyen számukra a torna, ezzel is megőrizve, meghozva a motivációjukat az életvitel szerű, mindennapi mozgás felé.
A felnőtt és senior korosztályban is fontosnak tartom a preventív foglalkozások mellett a mindennapokba beépíthető gyakorlatok tanítását, melyek a sokak számára problémát okozó ülőmunka, vagy éppen a folyamatos nehéz fizikai munka káros következményeit csökkentik. Az ergonómiai szempontok megismertetésére kiemelt hangsúlyt fektetek, mindenkinek a saját életébe legkönnyebben beilleszthető feladatokat tanítok, melyek szükség szerint lehetnek megelőző, vagy gyógyító jellegűek is.
Számomra fontos a test-tudatosság kialakítása, célom, hogy egy egyénre szabott terápián keresztül a mozgás ismét örömteljessé és természetessé váljon mindenki számára. Remélem kedvet kaptál a mozgáshoz, szeretettel várlak egyéni vagy csoportos óráimon is!

Továbbképzések:
2020. január – Mummy Tummy Training
2019. december – Császármetszés utáni regeneráció workshop
2019. október – Scoliosis Terápia Speciál
2018. október – 3D Scoliosis Terápia Tanfolyam a Schroth rendszer alapján
2017. szeptember-2018 január – AITK, MHE: Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban képzés
2017. szeptember – 3ns tex: Kinematic taping alaptanfolyam
2017. március – Bessimeon Központ: Kismama masszázs tanfolyam
2017. március – Masszázs Oktatási Központ: Svédmasszőr

 

error: Védett tartalom!