+36 20 966 2660 Kezelések telefonos időpontegyeztetés alapján! Várunk szeretettel! develomed@gmail.com

Funkcionális tréning

A minden ízületre és izomra hatékony edzésforma!

A funkcionális tréning nagyszerűsége abban rejlik, hogy a mindennapi életből vett egyszerű gyakorlatokkal dolgozik. Az emberi alapmozgásokat a tér minden síkjában igyekszik trenírozni. A szelektív izomerősítés helyett, a testet egy komplex egészként kezeli. Ez bizonyítja hatékonyságát is egy hagyományos edzéssel szemben.

A tréning során nem izoláltan erősítünk egy-egy izomcsoportot, hanem arra törekszünk, hogy a mozdulatok során tetőtől-talpig minden izmunkra, ízületünkre hassunk, izomláncokban gondolkodunk. Igen ám, de ahogy a házépítés során is fontos a stabil alap, így a mozgás során is elengedhetetlen a helyes tartás, illetve az aktív core izomzat. Amilyen egyszerű a funkcionális tréning, olyan összetett is.

A core izmok az emberi test legfontosabb izmai, nagy szerepük van a stabilizálásban és a teljesítmény fokozásában is. Fűzőt képezve ölelik körbe testünket.

Fontos, hogy ez a stabilizáló izomcsoport legyen minden mozgásunk alapja, mind a mindennapi mozgásainkban, mind a tréning során, ez által egy kontrollt, védelmet biztosítva gerincünkre, ízületeinkre.

 

 

A tréning során nagyon fontos a progresszió, fokozatosság.

A manapság divatos plank challangekkel ellentétben inkább a minőségre törekszünk. Abban a pozícióban érünk el sikerélményeket, – akár eszközökkel spékelve -, amit precízen tudunk kivitelezni, és mivel mindenkinek mások a képességei, személyre szabott gyakorlatokkal dolgozunk.

Ha stabil felületen biztosan mennek a feladatok, akkor megyünk tovább az egyre instabilabb felszínek felé ezzel fokozva egyensúly és koordinációs képességeinket. A statikus gyakorlatokat pedig az egyre dinamikusabb feladatokkal fokozva fejlesztjük állóképességünket.

Felejtsük el a hagyományos felüléseket, sokkal hatékonyabb módszereket tudunk javasolni, hogy a legjobb formánkat hozzuk ki magunkból!

 

A tréning során rengeteg a kihívás és az izgalom, és megtapasztalható, hogyan javul a gyakorlás által a motoros képességünk és mozgásunk ügyessége felfüggesztéses és instabil felületeken is!

A Develomed Gyógytorna Stúdió jól felszerelt kezelőhelyiségeiben számos eszköz áll rendelkezésre, melyekkel sokoldalú fejlesztést lehet elérni.

Várjuk szeretettel!