+36 20 966 2660 Kezelések telefonos időpontegyeztetés alapján! Várunk szeretettel! develomed@gmail.com

Funkcionális Elasztikus Taping / Kinesio Tape

A Taping egy olyan funkcionális rögzítési technika, amely szelektíven rögzít és tehermentesít sérült vagy instabil ízületeket, túlterhelt, gyulladt képleteket. Emellett segít megelőzni számtalan sportsérülés kialakulását.
Pozitív hatással van az artériás, vénás és nyirokkeringési rendszerre. Különösen a fájdalmas izom és ízületi problémák mérséklésére lehet gyorsan és hatékonyan alkalmazni.

A Tape vízhatlan, rugalmas, 100% pamut anyag, melyet egy akril ragasztóréteg borít, amit a test melege aktivál. Gyógyszert nem tartalmaz, hatékonysága a speciális felragasztásnak és szálirányának köszönhető. Levegő- és nedvességáteresztő, melynek köszönhetően akár több napon keresztül is kényelmesen viselhető.

Gyermekeknél a gyógytorna mellett kiegészítő módszerként alkalmazható a Taping a következő esetekben:

  • előláb tartási rendellenességeknél
  • enyhe fokú dongalábnál
  • műtött dongaláb rehabilitációjában
  • ízületek korrekciós helyzetének biztosításra
  • fájdalomcsillapításra

A Tape különböző felhelyezési technikáinak köszönhetően alkalmas lazító, stimuláló, korrigáló vagy rögzítő hatás elérésére.

Kapcsolódó témák:

gyermek, újszülött, csecsemő, születési rendellenesség, ortopédia, testtartás, deformáció, gyógytorna Győr, fizioterápia, ortopédiai szolgáltatás Győrben, rehabilitáció, gyógyterápia, Dévény módszer, kineziotape, manuálterápia, manuális terápia

További érdekességekért kattintson ide:

https://www.develomed.hu/hasznos-tudnivalok/

https://www.develomed.hu/deveny-specialis-manualis-technika-gimnasztika-modszer/

Várjuk szeretettel, jó egészséget kívánunk!

Develomed Gyógytorna Stúdió – Győr

Kisbabás illetve kisgyermekes kezelésekre vonatkozó házirendünket itt olvashatja: https://www.develomed.hu/hazirend_develokid/