Nyári élmények – nemcsak vízben!
LÁSSUK, MEDDIG JUTUNK CIPŐK NÉLKÜL!

Gyógytorna stúdiónkban sok gyermek megfordul lúdtalpas és gerinces, valamint egyéb mozgásszervi deformitás vagy tartási rendellenességes problémákkal. A hatékony kezelések és gyógytorna mellett több alternatív kiegészítő terápia, illetve szabadtéri tevékenység létezik, legyen az úszás, falmászás vagy otthonra is tervezett gyakorlatok.
A mezítlábon járás köztudottan jótékony hatású, és már tudományosan kialakított ösvények, helyszínek állnak azok rendelkezésére, akik szeretnének tapasztalatot szerezni ebben a témában.

A módszert Sebastien Kneipp természetgyógyász találta ki, lényege a talpi érzékelés és az egyensúlyérzék fejlesztése, az izomzat erősítése és a lábboltozat süllyedés, valamint a gerincdeformitás kialakulási kockázatának csökkentése.

Ezeken az ösvényeken különböző természetes anyagból készített natúr „szőnyegeken” masszírozhatjuk talpainkat és próbálgathatjuk a járást, a cipőink nélkül. Garantáltan szórakoztató és észrevétlenül segíti a kalandozásban résztvevők egészségét a legkisebbektől a legnagyobbakig.
A kreatívabb, családi házzal és kerttel rendelkező családok akár házilag is készíthetnek egy pár méteres saját ösvényt, a felhasznált anyagok lehetnek például: kukoricacsutka, folyami kavics vagy nagyobb lapos kövek, homok, farönk, tőzeg, vagy akár száraz falevelek.

És lássuk néhány helyszínt itthon:
https://www.gyerekprogramajanlo.hu/10-1-mezitlabas-osveny-…/

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

error: Védett tartalom!