Heti témánk: a babajátékok tudatos választásának fontossága

A kisbabák mozgásfejlődését és egyéb képességeinek erősítését időben és tudatosan érdemes segítenünk, hiszen ebben a pici korban alapozódik meg például a finommotorikai fejlődése, ami a későbbiekben a kézügyességéhez, a rajzoláshoz és az íráshoz is elengedhetetlen lesz. A baba hallásfejlesztése, valamint egyensúlyérzékének és vizuális képességeinek erősítése ugyanolyan fontossággal bír, nem beszélve az izomzat és a mozgásformák ezekkel egyidőben történő megfelelő összehangolásáról.

A mai kor játékpiacán megszámlálhatatlan termék áll a szülők rendelkezésére, figyeljünk azonban a minőségre és mindig egyfajta kitűzött céllal próbáljunk meg vásárolni.

Gyermekszakgyógytornászként ehhez szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi szempontokkal és hasznos játékötletekkel:

1/           A színesebbnél-színesebb játszószőnyegek nemcsak a baba vizuális élményvilágát gazdagítják, de erősítik a motorikus készséget, valamint a hát, a váll és a karok izomzatát is. A kínálatban újdonságnak számít a vízzel feltölthető játékszőnyeg-verzió, amiben a víz és mozgás hatására helyzetükből kimozduló kis halacskák vagy egyéb cukiságok garantáltan lekötik a baba figyelmét, és a lehető legnagyobb aktivitásra serkenthetik őt.

2/           A billenő ülőke és forgótölcsér is újdonság lehet még sok szülő számára, használatával a baba egyensúlyérzékelését és koncentrációját erősíthetjük.

3/           A finommotorikát fejlesztő játékok közé tartozik az építőkockák és építőjátékok nagy zöme, mivel itt minden esetben kisebb-nagyobb elemek összeillesztéséről van szó. A csoportképen is látható készségfejlesztő kocka komplex megoldásban különböző technikákat tömörít egybe, a csemeténket minden bizonnyal leköti egy jó időre, mire a formákat és színeket felfogja, értelmezi és helyre rakja a feladatsorban.

4/           Mivel a mozgásfejlesztés az értelmi fejlődés alapja, a leglényegesebb feladatunk az erre való odafigyelés. A kisgyermekek a saját tapasztalataikból tanulnak leginkább, ezért mindenképpen biztosítsuk számukra önmaguk és a környezetük felfedezésének lehetőségét a lehető legváltozatosabb módon!

Ha kérdés merülne fel a kisbaba vagy kisgyermek mozgásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Jó egészséget kívánunk Mindenkinek!

 

Develomed Gyógytorna Stúdió

 

error: Védett tartalom!